KETAM MASAK LOMAK CILI API..
Bahan2:
ketam-4 / 5 ekor
kunyit - sebesar ibu jari.
cili api - 29 biji kalau nak pedas boleh tambah lagi.
serai - 2 batang
santan pekat - 1/2 biji kelapa..
garam secukup rasa
cara masak:
1.kisar kunyit + cili api
2. masukkan semua bahan dalam kuali dan buka api.
3. kacau untuk elakkan pecah minyak..
4.perasakan dengan garam..
5.Apabila dah pekat skit, tutup api..dan sedia untuk di ngap..
Bahan2:
ketam-4 / 5 ekor
kunyit - sebesar ibu jari.
cili api - 29 biji kalau nak pedas boleh tambah lagi.
serai - 2 batang
santan pekat - 1/2 biji kelapa..
garam secukup rasa
cara masak:
1.kisar kunyit + cili api
2. masukkan semua bahan dalam kuali dan buka api.
3. kacau untuk elakkan pecah minyak..
4.perasakan dengan garam..
5.Apabila dah pekat skit, tutup api..dan sedia untuk di ngap..
SELAMAT MENCUBA YA!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan